Beskrivelse

Bogen “The Story of Nigerian Evangelists” er en fascinerende gennemgang af den enestående indsats som lokale nigerianske evangelister har gjort for at udbrede evangeliet og udvide LCCN-kirkens virkefelt.

Elisabeth Holtegaard, tidligere missionær i Nigeria, har brugt årevis på at grave ned i breve, log-bøger og referater fra Sudanmissionens/Mission Afrikas historie i Nigeria. Bogen “The Story of Nigerian Evangelists” er den tredje i rækken, hvor hun afdækker de skønneste perler fra LCCN’s historie (Kristi Lutherske Kirke i Nigeria). Bogen er på engelsk og gennemgår grundigt de enkelte evangelisters historie og de mange vidnesbyrd om Guds kraft og forsørgelse, der omkransede disse hårdt arbejdende Guds tjenere.

Evangelisternes breve er oversat fra hausa-sproget til engelsk, der er ofte ikke redigeret eller forfinet i sproget og sætningerne, så man får et enestående indblik i deres måde at fortælle om deres oplevelser på. Dette er endnu et historisk mesterværk fra Elisabeth Holtegaards hånd.