Opdateringer fra vores udsendte til SAT-7, Cypern.

Joel er udsendt til SAT-7 med Mission Afrika. Han fortæller: “Der er fart på i studiet i Limassol, og noget af det, jeg glæder mig over for tiden, er, at vi bliver bedre og bedre til at planlægge. Vores mellemøstlige kollegaer er gode til at improvisere, og de sørger altid for, at alt er klar, når det virkelig gælder, men det kan af og til betyde lange aftener og stressede situationer, som vi kunne have været foruden. Planlægning og evaluering er et af de områder, vi danskere på en særlig måde bidrager med i studiet.

Når vi bliver bedre til at planlægge, bliver vi også bedre og bedre til at modtage volontører, og dem har vi stor hjælp af lige nu – vi har en volontør fra Finland, som er igang med at producere en animeret mini-serie, hvor en ung iransk pige lærer fra lignelserne i bibelen. Hanna er ny dansk volontør og arbejder med kamera og redigeringsarbejde. Hun sparer os for at hyre en freelance kameramand ind til hvert af vores tre live-shows og sørger for, at vi kan følge med i redigeringsopgaverne, så vi ikke kun opretholder, hvad vi allerede laver, men også kan tænke og producere nyt! Det er vigtigt, når verden er i konstant forandring, og vi hele tiden må være opmærksomme på, hvad Gud vil, at vi skal lægge vægt på i vores sendeflade!

Hanna er korttidsudsendt gennem Mission Afrika til studiet i Limassol. Hun fortæller:

“Min tid I studiet indtil nu har været super spændende. Det er en helt ny verden for mig på mere end ét punkt; Det er en ny kultur, nyt arbejdsfelt, nyt sprog og sidst, men ikke mindst, fordi SAT-7 PARS sender persisk TV, er det et mix af kultur og sprog fra to lande: Iran og Cypern, hvor studiet ligger.
Så i den første måned har der været en stor mængde nye ting at lære, men folkene i studiet er så flinke og hjælpsomme.

I løbet af den sidste tid har jeg hørt flere og flere historier fra mine iranske kollegaer, og det har været inspirerende at høre, hvordan tro har ændret deres liv. Det er historier med dybde og stor afhængighed af Gud, fordi for nogle af dem har deres tror betydet, at de aldrig kan vende tilbage til deres hjemland, eller at familierelationer er blevet brudt. Alligevel ville de ikke have valgt anderledes, og de har en brand for at dele evangeliet med andre iranere gennem denne tv-kanal, så flere kan møde Jesus.

I mange år var Nord Korea på toppen af listen for forfulgte kristne i verden, men det ændrede sig i år. Desværre ikke til det bedre… Afghanistan er nu det sværeste og farligste sted i verden at være kristen. Der tales en dialekt af persisk i Afghanistan, og jeg ved, at vi har afghanske seere. Det gør min kærlighed til arbejdet på kanalen endnu større. For nogle kan TV være en forholdsvis sikker og måske endda den eneste måde at høre ordet om håb og om en kærlig Gud på.”

Brory er udsendt med Mission Afrika til SAT-7s hovedkontor i udviklingsteamet i Nicosia, Cypern.

“Mit arbejde kredser primært om at fremme religions- eller trosfrihed (FoRB) som en menneskerettighed. Udover det er jeg også ansvarlig for at være med til at producere de forskellige rapporter og forslag, der sendes ud til SAT-7s donorer og samarbejdspartnere. De dækker en bred vifte af spørgsmål angående Mellemøsten og Nordafrika, som f.eks. de indfødte kristne mindretals situation, at fremme kvinder og børns rettigheder, forebyggelse af barnebrude, æresdrab, omskærelse af kvinder, misbrug i hjemmet, hungersnød og fattigdom.

Selvom jeg kun har været her i en måned, kan jeg allerede se, at vores arbejde i teamet forbedrer livet for mange, der lider under uretfærdighed og marginalisering.”