Emilie Wiborg: Det bedste ved at være volontør var at opleve, at jeg gjorde en forskel

“Allerede på efterskolen talte min veninde Martha og jeg om, at vi ville til Afrika sammen og arbejde som frivillige,” fortæller 21-årige Emilie Wiborg, der er aktiv i Mission Afrika Youth og Cameroun-projektgruppen.

Laura, Martha og Emilie foran en kirke i Cameroun

Interessen for Afrika har hun ikke fra fremmede; Emilies mor Louise Wiborg var volontør i Nigeria for det, der dengang hed Afrika InTouch.

“Det lå lidt i kortene, at det skulle være Mission Afrika, vi skulle ud med,” siger Emilie Wiborg. Og så gik turen til Cameroun.

“Vi kunne intet fransk – så vi blev bare kastet ud i det og lærte henad vejen,” fortæller Emilie, der var afsted som volontør fire måneder i foråret 2022.

Det er stort at kunne give noget af sig selv

“Det var et vildt eventyr at være afsted på,” siger Emilie. “Det bedste var at opleve, at jeg havde noget af give af, som andre havde brug for.”

En af de unges opgaver var at undervise børn og et hold præsteelever i engelsk.

“Vi skulle selv finde ud af at tilrettelægge undervisningen, og det var spændende at kaste os ud i det,” husker Emilie.

Den oplevelse, der sidder stærkest hos Emilie og hendes med-frivillige, var at hjælpe på gadedrengehjemmet “Pearls of the Street” (POTS) i Garoua i Nordcameroun.

“Det var stort at opleve, hvordan de nød samværet med os. Vi kunne give dem et nærvær, som de andre ledere havde svært ved at nå. Inde bag deres hårde facader var der så meget leg, sjov og kreativitet,” siger Emilie.

Engagementet holder stadig

Emilie forventer at starte på psykologistudiet efter sommeren 2024. Sabbatåret giver Emilie mere tid til at være med i den gruppe af tidligere volontører, som samles for at gøre opmærksom på arbejdet i Cameroun, hygge sig og lave aktiviteter for at samle penge ind.

Emilie og Martha på MAY-stand ved KFS Påskelejr 2023.

De unges gruppe, der tidligere hed POTS-gruppen, har nu skiftet navn til Cameroun Projektgruppen. Sikkerhedssituationen i det nordlige Cameroun gør, at flere volontører nu opholder sig mest i de større byer sydpå og dermed ikke har noget at gøre med gadedrengene.

Emilie Wiborg er stadig i kontakt med flere af vennerne i Cameroun via de sociale medier, og hun tilføjer til sidst: “Jeg er faktisk begyndt at tage fransk på aftenskole nu!”

Loading...