Konstruktiv udfasning i gang i Sierra Leone.

Det er nu lidt over et år siden, at udfasningsplanen for samarbejdet med kirken i Sierra Leone blev sat i gang. I disse dage er partnerkoordinator Thore Eklund på besøg hos ADB (det Anglikanske Stift i Bo) for at følge op på de forskellige processer og planer, som skal sikre en god overgang.

Med sig har Thore Eklund en dygtig administrator fra kirken i Cameroun. Ezaï Zra har gennem de seneste mere end 20 år opbygget stor ekspertise i økonomi- og projektstyring. Han har været i Den Centralafrikanske Republik flere gange for at hjælpe Mission Afrikas partnerkirke i landet til at få opbygget en bedre økonomistyring. Nu er han i Sierra Leone, og er i fuld gang med at hjælpe kirkens bogholder Joseph Toma Kainesie med at installere og tage et godt regnskabsprogram i brug.

Thore Eklund fortæller: ”Vi er kommet godt i gang med møderne og arbejdet her. Det er godt at opleve, at der i den anglikanske kirke er mange dejlige mennesker, som brænder for at udvikle deres kirke.”

Der er nu knap to år til at Mission Afrikas engagement i Bo Stift afsluttes, men indtil da, er der flere strategiske og udviklende projekter i gang.

Hanne Rosenlund Meilandt, partnerkoordinator, uddyber: ”Det er vores håb at hjælpe ADB godt videre, gerne med nogle indkomstskabende aktiviteter og hjælp til at øge kapaciteten på økonomi- og projektstyringsområdet.”

I forbindelse med besøget har Thore Eklund blandt andet arbejdet sammen men kirkens kvindeafdeling som ønsker at opskalere et træningsprogram for unge udsatte kvinder i storbyen Bo.

Partnerskabet med det Anglikanske Stift i Bo afsluttes med udgangen af 2024.