Nordcameroun er stadig plaget af Boko Haram. Frygten præger befolkningen.

“Når frygt styrer din dagligdag, kan du ikke leve helt,” siger Mission Afrikas nye projektøkonom Joseph Meijs. Han har netop været i kontakt med den lutherske kirke i den nordlige del af Cameroun, hvor mange må leve med daglig frygt:

 

“De sidste 10 år er angreb fra Boko Haram blevet en daglig fare. I maj 2023 blev den lille by Malika offer for et angreb fra Boko Haram, som kom ind på motorcykler og dræbte både mennesker og dyr, satte ild til huse og plyndrede høst, mad og ejendele. Byens beboere tør ikke vende tilbage og overnatte i byen af frygt for nye angreb.”

 

Det er utrolig svært at forestille sig, at skulle leve med den form for frygt på daglig basis.

 

Mission Afrikas nødhjælpspulje har i samarbejde med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun doneret fødevarer til 100 husstande i landsbyen. En vigtig fysisk hjælp i en svær krisesituation.

 

“Den fysiske og materielle hjælp er vigtig, men den mentale støtte har faktisk også været enormt betydningsfuld for landsbyens beboere. At blive set, hørt og hjulpet har gjort indtryk. Svaret på frygt er kærlighed,” siger Joseph Meijs.
Tag landsbyen Malika med i din aftenbøn – og resten af det nordlige Cameroun, hvor familier må leve i urimelig daglig frygt.