Missionen i Mali flyder over og bliver til opmuntring i Senegal

”Det var en svær beslutning i starten, men hvis det er Guds kald, så stritter vi ikke imod. Vi går, hvor han leder os!” Sådan siger missionær Gabriel Souley Manou, der nu er flyttet til Senegal sammen med sin familie for at hjælpe den lutherske kirke i området omkring hovedstaden Dakar.

Efter flere års forundersøgelser, forhandlinger og samtaler blev det i sensommeren 2022 en realitet, at Mission Afrika støtter missionsaktiviteter i Senegal. Det sker i et tæt samarbejde med den Lutherske Brødremission i Mali (MFLM) og den Lutherske Kirke i Senegal (ELS). Dette efterår er familien Souley Manou i gang med at få fodfæste i storbyen Dakar, hvor deres tjeneste skal opbygges.

Gabriel Souley Manou, der sammen med sin kone og børn i 2008 rejste fra Cameroun til Mali som missionærer, fortæller her om vejen til etablering af missionsarbejdet i Senegal.
“Efter 12 års arbejde i Mali kunne vi missionærer se, at vi havde opbygget en masse kompetencer, som andre kirker efterspurgte. Gennem vores organisation MFLM havde vi udviklet gode strategier for evangelisering, opfølgning af nye troende, kapacitetsopbygning af kirkeledere og samfundsudviklende arbejde. Vi havde også ved flere lejligheder assisteret med uddeling af nødhjælp. Vi oplevede et kald til at brede arbejdet ud, og først rettede vi blikket mod Burkina Faso, som vi besøgte i 2019 og 2020. Selvom kirkerne der tog godt imod os, kunne vi fornemme en enorm usikkerhed i landet som følge af mangedoblingen af terroraktiviteter og ekstremisme de senere år.”

Et stærkt kald og et nyt eventyr

Souley Manou fortsætter: “Vores administrerende leder Pierre Moulna og jeg selv blev derfor bedt om at undersøge mulighederne for at starte missionsarbejde i Senegal. Det førte til undersøgende rejser i 2021 og 2022 – og en samarbejdsaftale blev underskrevet. I den proces begyndte jeg at forstå, at det er Guds kald for min familie at starte en ny tjeneste i dette nye land.

Ud over vores egen familie rejser familien Djong Nowa, der er præst i en forstad til Bamako, til byen Tambacounda i det østlige Senegal for at støtte en lokal kirke dér.

Den 20. september 2023 ankom vi i Dakar. Vi blev budt velkommen af pastor Abdou Thiam og hans familie, som har hjulpet med at få os installeret. Vi blev også inviteret til at fejre søndagens gudstjeneste i en lille kirke med omkring ti mennesker i byen Yeumbeul uden for Dakar. De glæder sig over, at vi er kommet.

Vi er glade for vores nye opgave, men kommer også til at savne det, vi forlader. I byen Diokéli i det vestlige Mali havde vi opbygget en god og solid kirke med 94 medlemmer, både børn og voksne. Min bøn er, at Gud vil hjælpe MFLM med hurtigt at finde en præst i mit sted i Diokéli.

På dybt vand – sammen med Gud

I Dakar er udfordringerne enorme: Vi har fået en lejlighed på tredje sal – vi er vant til at bo nede ved jorden. Den eneste skolemulighed for børnene er på lokale private skoler, og de er meget dyre. Mad, hvad enten det er kød eller korn, er også dyrt. At komme rundt i byen med knallerttaxa eller minibus tærer også på økonomien. Vi kan virkelig mærke, at det kræver tilvænning at bo i en storby.

Men vores håb og vores styrke er troen på, at den Gud, der brugte os i Mali, er den samme Gud, der sender os til Dakar. Vi er overbevist om, at han vil give os en ny strategi til hurtigt at lære Wolof-sproget og -kulturen og dermed kunne begynde at vidne om Kristus for de senegalesiske brødre.

Tak til MFLM, der har kaldt os, vist os tillid og har sendt os til at tjene Gud i Senegal. Mange tak til Mission Afrika og den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (EFLC) for deres engagement i fortsat at støtte os. Vi har brug for jeres forbøn og støtte i denne udfordrende opstartsfase.

Du kan være med til at støtte missionærerne i deres arbejde!