Julie giver Mission Afrika Youth et unikt indblik i hendes arbejde på SAT-7 PARS

Det tætte samarbejde mellem SAT-7, Mission Afrika og volontørerne fra Mission Afrika Youth gør, at der løbende er danske frivillige og ansatte på SAT-7’s studier på Cypern. Julie Bech er volontør ved den iransk-(farsi)talende del af mediehuset.

Hver tirsdag poster hun indtryk fra sin begivenhedsrige arbejdsuge på studierne på Mission Afrika Youths Instagram-side. Et koncept der hedder “Take-over Tuesday”.  Her får MAY-følgerne et indblik i det kreative arbejde med at formidle Bibelens budskab til farsi-talende mennesker i Iran, Afghanistan og Tadjikistan. Julie arbejder med video-redigering, computergrafik – og helt nede-på-jorden malerarbejde, når et studie skal gøres klar til optagelser.

Her præsenterer hun sig selv:

Jeg hedder Julie Weinrich Bech. Jeg er 21 år gammel og er født og opvokset på Bornholm. Efter jeg færdiggjorde min HHX-eksamen i 2021, rejste jeg med min veninde og arbejdede et års tid. Men jeg havde lyst til mere eventyr – gerne med mening og mulighed for selvudvikling og at vokse i min tro.

Det var ikke så lige til at finde det rigtige. Jeg var en smule fortvivlet, men så nævnte min mor SAT-7. Jeg havde hørt om tv-stationen gennem et foredrag med Joel Damm, der arbejder for Mission Afrika og SAT-7. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere lød SAT-7 som noget for mig. Jeg havde også hørt om muligheden for at rejse til Afrika og være på et børnehjem, men det kunne jeg ikke rigtigt se mig selv i. Så efter et par samtaler med Mission Afrika, rejste jeg i september til Limassol på Cypern for at arbejde sammen med bl.a. Joel.

SAT-7 er det perfekte sted for mig. Her kan jeg få lov at udfolde min kreativitet og lære om medier og mission. SAT-7 PARS er en af de fire kanaler SAT-7 sender på. De sender kristne udsendelser til nogle af de lande, hvor det er allerfarligst at være kristen i øjeblikket, nemlig Afghanistan, Iran og Tajikistan. Hvor genialt er det lige, at man kan formidle tro og håb gennem satellit-tv og sociale medier der, hvor det ser helt håbløst ud?!

Inspireret af tro på trods af smerte
De fleste af mine kolleger er iranere – og lige nu kan de i medierne følge med i tragedierne i deres hjemland. Kvinder undertrykkes, menneskerettigheder ignoreres, og de ser familie og venner blive straffet på uretfærdigvis straffes, når der demonstreres i Teherans gader. Alligevel formår de at møde på arbejde og finde et utroligt overskud til at sprede budskabet om Jesus. Det inspireres jeg af, og det får mig til at reflektere over min egen tro og tillid.
Bibelen siger: ”Er Gud for os, hvem kan da være imod os?” Det giver mig tryghed og minder mig om, hvor mit fokus skal være. Det minder mine iranske kollegaer mig også om!