Tre nye volontører klar til Cameroun.

Julie, Asbjørn og Frederik kaster sig ud i en ny virkelighed og en ny hverdag som volontører i Cameroun fra september til november 2023. For at de unge bliver klædt bedst muligt på til turen, har de været på et volontørkursus på Mission Afrikas hovedkontor i Højbjerg.

De tre volontører Julie Vældgaard Jakobsen, Asbjørn Waskiw og Frederik Korsgaard Henriksen har for nylig været samlet på Mission Afrikas hovedkontor til volontørkursus. Kurset indeholdt både information om Cameroun, undervisning i kulturforståelse og konflikthåndtering samt orientering om sundhed og sikkerhedsforhold. Volontørerne fik desuden mulighed for at møde tidligere volontører og lære af deres erfaringer.

Volontørerne indføres i landeforhold og samarbejde med kirken i Cameroun af partnerkoordinator Thore Eklund.

Janni Plougmann, børne- og ungdomsnetværker, forklarer om kurset: ”På volontørkursus er der fokus på at udruste de kommende volontører til deres ophold i et land, som er meget forskellig fra det, de er vant til. Det handler om at lære om Mission Afrikas historie og hvad det er for en organisation de bliver sendt ud med. Derudover er det vigtigt at være forberedt på at håndtere en anden kultur og være udrustet til at passe på sig selv og hinanden.

Derudover skal volontørerne lære hinanden at kende, og klædes på til at bo og arbejde tæt sammen. Til dette har vi dilemmaer, samarbejdsopgaver, lege – og vi samarbejder om at lave en gruppekontrakt, så de har konkrete aftaler med hinanden, at forholde sig til.

Hver volontør får en MAkker, som de møder på volontørkursus og som selv har været udsendt. De har tid til at snakke sammen og starte en relation, der skal være en hjælp i forløbet.”

Aftensmad på volontørkurset sammen med tidligere volontører.

De tre volontører, som rejser til Cameroun i begyndelsen af september og skal bo i hovedstaden Yaounde i tre måneder. Volontørerne, Julie Vældgaard Jakobsen, Asbjørn Waskiw og Frederik Korsgaard Henriksen, får opgaver hos den Lutherske Brødrekirke (EFLC) og skal på forskellige vis understøtte kirkens aktiviteter og hjælpe med praktisk arbejde.

Vi har plads til flere, der ønsker at være frivillig i Afrika

Partnerkoordinator, Kristine Ballantyne, som var medarrangør for volontørkurset, udtaler: ”Jeg glæder mig meget over, at vi har tre unge, som er klar til at rejse ud til opgaver i Cameroun. Jeg er sikker på, de kommer til at bidrage på en fin måde til de børn og unge, de får med at gøre. De får også selv mange nye indtryk og læring med fra mødet med en kirke i en anden kulturel kontekst. Vi håber på at sende flere volontører afsted og hører derfor gerne fra unge, som har lyst til at opleve Cameroun.”

Volontørhygge, sang og Afrika-stemning.