NIGERIA

Målrettede indsatser sammen med vores ældste samarbejdspartner

Gennem snart 110 år har Mission Afrika arbejdet i Nigeria. Samarbejdet med Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) har båret frugt på utallige måder – men samtidig er der også enorme udfordringer i Afrikas folkerigeste land. Vores fokus i denne tid er på at støtte uddannelse og give ressourcer til menighedsplantninger og pionérmission i nødlidende områder i det store land.

Kirken breder sig mod nordvest

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) arbejder nu målrettet på at åbne fire nye områder op for forkyndelse af evangeliet for befolkningsgrupper, der ikke før har hørt om Jesus. Udvidelsen sker i det nordvestlige Nigeria, hvor der i 1999-2002 flere steder blev indført sharialov. I nogle af områderne er der eksempler på, at folk er konverteret til kristendommen og på eget initiativ er begyndt at sprede evangeliet til deres venner og bekendte. Det er meget usædvanligt, da området betragtes som fuldstændig lukket for kristen indflydelse. Flere steder er der opstået menigheder, som ikke har kontakt med moderkirken (LCCN). De mangler i kirkens database, og får derfor ikke den tiltrængte hjælp og opfølgning. Et stort arbejde udføres nu for at lokalisere de små menigheder og hjælpe dem med at vokse og blive stærkere.

VELLYKKET NØDHJÆLPSINDSATS I NORDNIGERIA

Mission Afrikas “Kontagora Projektgruppe” arbejdede hen over foråret og sommeren 2021 benhårdt på at få indsamlet penge, som kunne sendes til nødstedte og frodrevne familier i det nordvestlige Nigeria. Sammen med Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) har vi hjulpet op mod 1000 mennesker.

I kølvandet på Covid-19 restriktioner og usikkerhed, har kriminelle bander og religiøse uromagere set deres snit til at angribe og plyndre landsbyer i det område, hvor kirken har mange udsendte. 100-vis af familier måtte flygte og efterlade deres få ejendele derhjemme for at redde deres liv. Flere steder blev kirker og skoler omdannet til små flygtningelejre, og nøden var stor.

Den lokale distriktspræst, der koordinerer arbejdet fortæller, at de fleste nu er taget hjem igen, selvom de ikke aner om de vil blive angrebet. Mange tager hjem fordi det er livsnødvendigt for dem at få tilsået jorden , ellers er der ingenting at spise næste år. Han fortæller også, at det ikke kun er kristne, der er blevet fordrevet og dræbt, det er mange muslimer fra landsbyerne også.

Bed fortsat for vore venner i Nigeria og, at Guds fred må komme til området.

Kirkevækst midt i kristenforfølgelse, terror og fattigdom 

Kristi Lutherske Kirke vokser fortsat hastigt, og i dag har kirken over 2 millioner medlemmer pga. de nigerianske evangelisters ihærdighed. Evangelisterne bosætter sig fortsat i nye områder og det skaber resultater; evangeliet deles, landsbyer udvikles, udsatte får hjælp, bønder får nye dyrkningsmetoder, skoler oprettes. Det virker. Animister og muslimer bliver nysgerrige på kirkens budskab og dermed Jesus Kristus.  

Evangelisten Timothy Gabayasa fortæller:

”Det er svært at få landbefolkningen i tale, men her lykkes den lutherske kirke. Når jeg kommer til en ny landsby bruger jeg tid på at lære de lokale ledere at kende. Jeg hjælper med at udvikle lokalsamfundet for eksempel ved at skaffe adgang til lægehjælp og lære folk at læse og skrive. Det åbner døren til en god samtale, og landbefolkningen er naturligt tiltrukket af budskabet om Guds kærlighed, og at vi bliver frelst ved nåde.”

Når vi taler om evangelister, er det som regel ægtepar eller familier, der er tale om. Normalt er det manden, der betegnes som evangelisten, men hans kone er lige så vigtig, og børnene spiller også en stor rolle i relationsskabelsen. Naboerne finder hurtigt ud af, at der er noget særligt på spil hos deres nye venner: noget nyt og anderledes. De bliver nysgerrige og spørger ind til, hvem denne Jesus er, som evangelisterne har fortalt dem om.