PROCMURA

PROCMURA taler fredens sag i Afrika

PROCMURA –  Program for kristen-muslimske relationer i Afrika / Programme for Christian-Muslim Relations in Africa

Fred kræver samarbejde, kendskab til hinanden, forståelse og tolerance. Alle disse plusord opstår desværre ikke af sig selv, men kræver mennesker, der går forrest og taler deres sag; også når fordommene og misforståelserne truerDét gør den afrikanske dialogorganisation PROCMURA.

Arbejdet med kristen-muslimske relationer er et vigtigt men langsommeligt arbejde. PROCMURA er her en uundværlig partner for Mission Afrika.Ved julehøjtiderne 2019 dannede muslimer kæde om de kristne kirker i byen Mora i Nordcameroun, for at kristne kunne fejre den kristne julehøjtid i fred. Både i Sierra Leone efter borgerkrigen og senere år nogle steder i Mali, har Mission Afrika trådt til med forsoningsindsatser for at bilægge stridigheder mellem naboer og landsbyer. Der er dog fortsat meget arbejde foran os. Vi havde den glæde, sammen med Danmission, at være vært for det Europæiske Råds møde i Dragør i januar 2019. Her mødtes de europæiske organisationer, der støtter PROCMURA, for at drøfte arbejdet med tros- og religionsfrihed.

Ny General Advisor indsat

Rev. Dr. Komi Dzinyefa Adrake blev valgt som generalsekretær i september ’19, hvorefter han tiltrådte posten i januar 2020. Dr. Adrake er en erfaren mand inden for PROCMURA, da han har været Area Adviser for Togo og regional koordinator for det fransktalende Vestafrika.

FAKTA

Siden 1959 har PROCMURA arbejdet for at fremme dialog og fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer i Afrika. Organisationen står hvert år bag konferencer, som giver forskellige religiøse ledere mulighed for at dele erfaringer og diskutere, hvordan religion kan bidrage til fred og udvikling.

PROCMURAS sekretariat ligger i Nairobi, Kenya, og arbejdet ledes af den kristne teolog Johnson Mbillah.

Johnson Mbillah har tre regionskoordinatorer under sig, mens selve græsrodsarbejdet varetages af områderådgivere i 20 lande syd for Sahara.

Læs mere om PROCMURA på www.procmura-prica.org.

Mission Afrika og PROCMURA

Mission Afrika har været samarbejdspartner med PROCMURA siden 1987 og støtter årligt organisationen med et fast beløb.