CAMEROUN

Nye tider og spændende muligheder i et solidt partnerskab

Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun er velorganiseret og har vækstambitioner og -potentiale.

Mission Afrika har siden 1997 samarbejdet med kirken om forkyndelse, uddannelse, hjælp til gadebørn og fred og forsoning mellem kristne og muslimer. Kirkens 200.000 medlemmer er fordelt på over 1.000 menigheder.

Det er især kirkens freds- og forsoningsarbejde i byen Mora ved grænsen til Nigeria, der falder i øjnene. Her i Boko Haram-land er det lykkedes at samle en komité af ledere fra kirker, moskéer og myndigheder for at vise det konfliktramte område, at man kan være venner, besøge hinanden og hjælpes ad, selv om man er meget forskellige.

Derudover støtter Mission Afrika et gadebørnsarbejde i Garoua, hvor 24 børn får mulighed for et hjem væk fra gaden og for at få en uddannelse. 88 evangelister arbejder for at styrke kirkens aktiviteter i fem regioner. Og på præsteskolen i Kaélé uddannes 97 kommende præster foruden diakoner og kateketer.

Gadebørnsprojekt

Et ensomt liv på gaden 

Børn, der er endt på gaden og må klare sig selv. Derude, hvor den stærkeste overlever, og hvor kriminalitet ofte er den eneste udvej. Børn, der længes efter en rigtig fremtid med skolegang og familieliv. Sådan er vilkårene for nogle børn i storbyen Garoua i Cameroun.  

Kirken tager ansvar – og vi hjælper 

Men de kan få hjælp, takket være et hjem drevet af Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, og Mission Afrika har derfor sendt volontører til kirken, for at hjælpe med at udvikle et velfungerende gadebørnsprojekt. Mange tidligere gadebørn er derfor gennem tiden blevet hjulpet til et bedre liv med et rigtigt hjem, faste strukturer og vigtigst af alt: kærlighed. Den får de både af det faste tilknyttede personale og danske volontører.  

Volontørernes primære opgave er at hjælpe med at sprede glæde og lave aktiviteter for børnene. I foråret 2022 har Mission Afrika sendt tre volontører af sted til Cameroun. Om arbejdet siger de blandt andet: “Som volontør får vi en masse oplevelser. Vi mærker tydeligt og er positivt overraskede over, at det, vi gør, gavner andre, men i lige så høj grad os selv. Både på skolerne, hvor vi underviser og hos drengene på POTS, er det fantastisk at mærke alt det, vi kan give hinanden. Gæstfriheden og åbenheden gør, at vi altid føler os velkomne. Vi glæder os også over, at vi på trods af forskelle mellem Cameroun og Danmark kan mødes i fællesskabet om Gud.” 

En holistisk tilgang til børneliv 

Udover tid til leg og hjælp til skolegang, sørger kirken også for at børnene lærer at indgå i almindelige sociale relationer og lærer dem om Guds kærlighed, for derigennem at opbygge et sundt selvbillede for hvert enkelt barn.  

Kirkens personale søger først at rejse med børnene tilbage til deres familier, for at hjælpe dem med at forsone brudte relationer, men når det ikke lykkes, får de en plads på børnehjemmet.  

Hjælpen fortsætter 

Tidligere volontører har efter hjemkomst til Danmark engageret sig i i Pearls of the Street, en frivillig projektgruppe, der gennem Mission Afrika følger gadebørnsarbejdet, bidrager til dets udvikling og samler penge ind til det. På grund af projektgruppens arbejde, har de tidligere gadebørn i dag fx fået et stort hus, de kan kalde deres hjem.