Clement Dachet hjemkommet fra Nigeria: Man kan mærke desperationen i luften

”Herre, hjælp os. Red Nigeria – ikke ved menneskelig styrke, men ved din Ånd!” – desperate bønner stiger op fra kirkerne i Nigeria fortæller Mission Afrikas partnerkoordinator, der lige er hjemvendt fra et besøg i det hårdtramte land.

– Jeg mærkede helt klart en trykket atmosfære her efter covid-19. Der er stadig restriktioner, der hæmmer aktiviteter og udvikling i samfundet, og fattigdommen er stigende. I samtalerne med mennesker og i indtrykkene fra bybilledet bliver det hurtigt tydeligt, at det ikke går godt i landet, fortæller Clement Dachet, partnerkoordinator, der har været 10 dage i Nigeria.

– Folk mangler arbejde. Håbløsheden er mærkbar. Det var som om bilerne og bygningerne i hovedstaden Abuja så lidt mere gamle og slidte ud end de plejer, tilføjer han.

– Da vi var i kirke om søndagen blandede bøn, tårer og desperation sig både ved gudstjenesten. Jeg fornemmede, at den svære situation landet befinder sig i – både med restriktioner og den stigende trussel fra kriminelle bander, der hærger og kidnapper – ansporede til endnu stærkere og mere vedvarende bøn til Gud.

– Formålet med min rejse var at styrke partnerskabet med kirken. Jeg havde nogle virkeligt gode møder med vores partner Kristi Lutherske Kirke i Nigeria – både med biskop Benjamin i Abuja, ærkebiskop Musa Filibus og sekretariatet i Numan, i det nordvestlige Nigeria. Passionen for at udvikle arbejdet i kirken og gøre en forskel for deres landsmænd er tydelig og stærk.

– Vi må ikke glemme vores nigerianske brødre og søstre i denne meget svære tid. Vi må stå sammen med dem i bøn. Samtidig må vi takke for, at troen på Jesus giver styrke til at holde ud og bygge videre selv i de sværeste omstændigheder, slutter Clement Dachet.

Share This Post

Loading...