MALI

Mission Afrika støtter Luthersk Brødremission i Mali med underhold til camerounske missionærfamilier og projekter til landsbyudvikling og kvinders selvforsørgelse. 

Mission Afrika tilbyder sammen med Luthersk Brødremission i Mali mikrolån til kvinder, der vil opdrætte geder og høns for at forsørge deres familier. Kvinderne oplæres også i sæbeproduktion og landbrug. I dag kan kvinderne bidrage til familiens økonomi, sende deres børn i skole og tilbagebetale deres lån.

Gennem de seneste 12 år har Mission Afrika støttet seks missionærfamilier fra Cameroun. Missionærerne har plantet 10 nye menigheder og styrket otte eksisterende kirker. De uddanner præster, deltager i fredsprojekter og uddeler nødhjælp.

MFLM er et missionsselskab, som støtter en protestantisk kirke i landet og den lutherske kirke med 22 menigheder, hvor MFLM er til stede i de 10 med fire missionærer.

Gennem butikkerne EUROSHOP i Mali har Luthersk Brødremission i Mali genereret økonomiske midler til landbrugsprojekter for kvinder.

Evangelisering: nye tiltag

I løbet af 2019 har der været mange aktiviteter i gang, når det gælder evangelisation. I 2019 har Mission Afrika i samarbejde med MFLM (Luthersk Brødremission i Mali) fået øje på nye muligheder for at komme længere ud med evangeliet. Nogle af vore missionærer har været på besøg i Burkina Faso for at afdække potentialet for et samarbejde med lokale menig-heder. Dette arbejde er fortsat i proces.

Missionærfamilier i Mali

Mission Afrika støtter fem missionærfamilier, der er udsendt fra Cameroun til Mali. De afholder gudstjenester, underviser, planter ny menigheder, laver aktiviteter, som hjælper lokale med at generere indtægter og hjælper, hvor de kan. Den politiske og religiøse situation i Mali er ikke særlig stabil. Sikkerhedshensyn påvirker, hvor langt præsterne kan komme ud til nye områder. Men missionærfamilierne er vedholdende og dygtige og kan se, at deres arbejde bærer frugt.

Euroshop

Vores genbrugsbutikker i Mali har været udfordret af mangel på købekraft i befolkningen og har derfor været nødt til at være kreative og tænke nye ideer ind, så det stadig kan løbe rundt og give overskud til missionærernes sociale arbejde og arbejdet med kvinderne.

Fakta

Den protestantiske kirke består af 33 menigheder, og MFLM er til stede i tre af dem med to missionærer. Et vigtigt missionsredskab er Jesus-filmen. Missionærerne har været på 916 evangelisationsture, organiseret 32 evangeliseringskampagner. 59 er konverteret til kristendommen. 177 er døbt. Mali har knap 18 millioner indbyggere. 94,8% er muslimer, og kun 2,4% er kristne. Resten er animister. 67% af befolkningen er under 24 år. Mission Afrika har i 2019 støttet MFLM med 1.027.386 kr.

DU KAN ÆNDRE ET LIV I DAG

Så længe fattigdom, uretfærdighed & ulighed fortsætter, kan ingen af os virkelig hvile. Det koster ikke meget at ændre et liv. Kontakt i dag og begynd at gøre en forskel.

Book en formidler
GIV NU