Mission Afrika udfaser samarbejdet med det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone

Sierra Leone er et helt særligt land. Smukt, festligt, hjertevarmt – og samtidig ufatteligt barskt og turbulent. Siden Mission Afrikas første kontakt med Sierra Leone i 1977 har mange missionærer og volontører arbejdet i landet og forelsket sig i folket. Men forandringens vinde blæser og vi genovervejer og gentænker missionens arbejde på en del områder.

I oktober 2021 var Clement Dachet og Thore Eklund fra Mission Afrikas partnerteam til møde med ledelsen i Det Anglikanske Stift i Bo i Sierra Leone (ADB) for at meddele beslutningen om, at samarbejdet vil blive udfaset.

”Der er tale om en blød udfasning på tre år,” forklarer Clement Dachet, ”hvor vi målrettet støtter og styrker kirken, så de selv kan føre arbejdet videre eller gå ind i nye partnerskaber.”

”Mission Afrika har stået sammen ADB gennem svære kriser, både borgerkrig og ebola-epidemi. Kirken har været igennem en svær tid med en korruptionsdømt tidligere biskop og flere ledende medarbejdere på kirkens kontor,” siger Thore Eklund. ”Vi gjorde meget ud af at forklare den nye biskop Solomon Scott-Manga, at beslutningen om at afslutte partnerskabet ikke skyldes utilfredshed eller mistillid. Vi er glade for hans ledelse, og har tillid til, at kirken nu er godt på vej igen.”

Et sundhedscenter med mange gode minder

Efter mødet i kirkens hovedsæde i Bo, gik turen til landsbyen Kangahun, hvor hovedvægten af Mission Afrikas engagement har ligget. Her ligger et sundhedscenter, som mange missionærer og volontører har været med til at bygge og vedligeholde. Her har danske og sierraleonske sygeplejersker arbejdet side om side med at hjælpe lokalbefolkningen, undervise gravide og pleje de syge.

”Menneskerne i Kangahun var naturligvis kede af at høre, at vore samarbejde ophører, men mest af alt blev der udtrykt taknemmelighed for de mange års gode samarbejde,” siger Clement Dachet.

”Sundhedsklinikken er de sidste mange år blevet drevet i tæt samarbejde med lokale myndigheder, så der er ressourcer og gode kræfter på plads til at fortsætte arbejdet,” tilføjer Thore Eklund.

Fokus på opkvalificering

Udfasningsplanen indeholder først og fremmest et fokus på opkvalificering af økonomi-, administrationsområdet, samt at fremme indtægtsskabende aktiviteter i kirken. Mission Afrika ejer et par bygninger i Kangahun, disse bygninger vil blive renoveret og overdraget til kirken.

På vegne af bestyrelsen udtrykker formand Anne Mie Skak Johanson glæde over fire årtiers stærkt partnerskab med ADB.

”Der er mange i vores bagland, der har stort kærlighed til Sierra Leone. Og det arbejde, der er gjort i Bo og Kangahun er helt fantastisk. Biskop Solomon er i gang med at ruste kirken til fremtiden, og de er en del af et stort netværk af anglikanske kirker i Vestafrika, med forbindelser til England,” forklarer Anne Mie. ”Der er 2,5 år tilbage af udfasningsplanen, og vi vil hjælpe kirken med at stå stærkt i forhold til samarbejde og relationer med deres andre partnere.”

”Mission Afrika opgiver ikke tanken om at kunne arbejde i Sierra Leone; der ligger stadig et kald til os dér, og vi er i gang med at afsøge nye muligheder,” slutter Anne Mie Skak Johanson.

Bed fortsat for ADB, for Guds velsignelse og vejledning til biskoppen og de andre præster og ledere.

KLIK OG LÆS FLERE ARTIKLER

Souley Manou i Senegal

9. november 2023|0 Comments

Missionen i Mali flyder over og bliver til opmuntring i Senegal ”Det var en svær beslutning i starten, men hvis det er Guds kald, så stritter vi ikke imod. Vi

Hvad er Joint Mission?

2. november 2023|0 Comments

Joint Mission er når vi udvider vores mission sammen Joint Mission er et udtryk, vi kommer til at støde på mere og mere. I Mission Afrikas kontekst er det betegnelsen